Familie Lanfermeijer

De naam Lanfermeijer

De familie Lanfermeijer komt oorspronkelijk uit Duitsland. En woonde in een boerderij vlakbij Holte. De boerderij stond dicht bij ” Der Holter Landwehr” een dubbele verdedigingsdijk ter verdediging van het achter gelegen gebied tegen alle mogelijke vijandelijke aanvallen van buiten af en diende ook als afscheiding van buurtschappen. De boerderij was naar deze Landwehr genoemd en mogelijk woonde daar iemand die daar iets mee te maken had b.v. toezicht of onderhoud en werd Meier genoemd. Zo ontstond de naam Landwehrmeier verbasterd in Lanvermeier wat de oorspronkelijke naam werd, iedereen die op die plaats ging wonen nam de naam van de boerderij aan.
Zo ook de grootvader van Johan Herman welke Cristian Henrich Wincker heette geb.1709. Hij trouwde in 1747 met Anna Gerdrut Lanvermeier geb.1717 die op de boerderij woonde dus werd zijn naam ook Lanvermeier ook in verband met de erfenis. Dus eigenlijk heten de Lanfermeijers dus Wincker als de vadersnaam in gebruik zou zijn gebleven.

Lanvermeijer of Lanfermeijer

Omdat Johan Herman niet zo’n meester was in het schrijven en een lanfer bij begrafenissen door dames voor het gezicht werd gedragen en lanver een onbekend woord was werd de naam in Nederland als Lanfermeijer geschreven.

Leave a Reply

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.