De nieuwe Nostacyber website 1

Welkom op de nieuwe Nostacyber website. Deze website is geheel nieuw van opbouw. De oude site gebruikte stamboom overzichten (parentelen, kwartierstaten etc.) die ik eens in de drie, vier maanden ververste. Eigenlijk was de informatie op de website daarom bijna altijd verouderd.

Daarnaast was het niet goed mogelijk in te zoomen op de gegevens van een enkele persoon. De basis was altijd het stamboomoverzicht. Hier stond informatie in van heel veel personen. Het aantal afbeeldingen dat kon worden toegevoegd was daardoor ook vrij beperkt. Het laden van zo’n pagina zou anders te lang gaan duren.

Nostalgie en Cyberspace
Stamboom website, samengesteld door Freek Bosveld. Op deze site vindt u biografische en stamboomgegevens van onder andere de families Kets en Ketz; Lanfermeijer; Bosveld; Liet; Gargoski en Schuurman. De gebruikte gegevens zijn voornamelijk gebaseerd op informatie van de families Ketz & Kets die haar oorsprong kent in Oost Gelderland. De families Lanfermeijer en Schuurman vooral uit Overijssel en Drenthe. De beschreven tak van de familie Bosveld stamt uit Westervoort. Naast stamboom gegevens veel levensverhalen en informatie over de streek historie.

Deze nieuwe website is gebaseerd op de blogsoftware van WordPress en de genealogiesoftware TNG. The Next Generation of Genealogy Sitebuilding© (“TNG”) is een manier om genealogische gegevens te beheren en weer te geven op de website, zonder het hoeven genereren van een enkele pagina van statische HTML. In plaats daarvan wordt de informatie opgeslagen in MySQL database tabellen en dynamisch weergegeven met PHP (een scripttaal).

Voor sommige mensen kan het best een probleem zijn om alles weer terug te vinden. Vrijwel alle pagina’s zien er nu anders uit. Is dit voor u een probleem stuur me dan gerust een bericht. Dat kunt u doen door onder dit bericht op reageer te klikken.

Deze nieuwe site bied mij de mogelijkheid om nog veel meer informatie te publiceren. Meer foto’s, scans van documenten of zelfs film of geluid fragmenten. Ook kunt u eenvoudige aanvullingen plaatsen of opmerkingen doen. De komende tijd zal gebruikt worden om de site verder te perfectioneren en aan te vullen met nieuwe gegevens en materiaal. Ik hoop u allemaal hier weer regelmatig terug te zien.

One comment on “De nieuwe Nostacyber website

  1. Reply Christiaan Zweers apr 7,2017 17:08

    Hallo Freek

    Leuke site, wat een werk zal er in gegaan zijn !!
    zelfs ik sta op de side vermeld 🙂

Leave a Reply

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.